Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Τα αποτελέσματα νέας ομάδας γευσιγνωστών.



Epsilon by Nikolo Filippopoulos
EXTRA VIRGIN OLIVE OIL

Τα μεγάλης έντασης και διάρκειας αρώματα της ώριμης ελιάς και των γλυκών μπαχαρικών, επενδύουν με μια ανεπαίσθητη γλύκα το ολοστρόγγυλο βουτυράτο στόμα, το οποίο εμπλουτίζεται σταδιακά με ακόμη πιο
κομψά αρώματα ώριμων φρούτων και φύλλων ντομάτας.
Η αρχικά έντονη αίσθηση του φρεσκοκομμένου χόρτου υποχωρεί αρκετά γρήγορα, παραχωρώντας τη θέση της σε πιο φίνες νότες μπανάνας και μήλου γκόλντεν.
Στο τελείωμα, τα αρώματα βουτύρου υπερκαλύπτουν τα διακριτικά πικάντικα και πικρά στοιχεία, οδηγώντας σε μία ευχάριστη, γλυκιά επίγευση μέσης διάρκειας.
Ένα ιδιαιτέρως απαλό και απολύτως ισορροπημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με πολύ ώριμο αλλά και εξίσου θελκτικό χαρακτήρα.
Χάρη στον ήπιο αρωματικό χαρακτήρα του μπορεί να υποστηρίξει πιάτα με πολύ λεπτές γεύσεις.
Συνδυάζεται αρμονικά με λευκά ή κόκκινα κρέατα στην κατσαρόλα με λαχανικά και πατάτες, αρνάκι φρικασέ, πουρέδες λαχανικών και πατάτας, όσπρια, βραστά χόρτα και λαχανικά, βελουτέ σούπες, χορτόπιτες.