Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΕΨΙΛΟΝ Αγουρέλαιο




Κάθε φορά που αισθάνεστε έντονα την ανάγκη να φύγετε μακριά ,
να νιώσετε πως είστε κομμάτι αυτής της υπέροχης Ελληνικής φύσης ,
κλείστε τα μάτια και ανοίξτε ένα αγουρέλαιο έψιλον.
Μυρίστε το…και θα σας ταξιδεύσει σε απέραντους ελαιώνες.
Γευτείτε το και βιώσετε μία ανεπανάληπτη εμπειρία.
Συνυπάρχουν η αυθεντική γεύση της ελιάς,
οι μυρωδιές της φύσης & τα πολύπλοκα αρώματα της.
Είναι ο πιο πολύτιμος χυμός της ελιάς , πλούσιος, φρουτώδης
με χαρακτηριστική πικρή και πικάντικη γεύση.
Αλησμόνητος !!!

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες του ΕΨΙΛΟΝ

ΕΨΙΛΟΝ...κάτι περισσότερο από ένα πολύ καλό λάδι!!!

Τυροσόλη στο ΕΨΙΛΟΝ: 126 mg/Kg
Συνήθεις τιμές (<20mg/Kg)

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚO TMHMA ΤΟΜΕΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΓΝΩΣΙΑΣ & ΧΗΜΕΙΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ – ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Eπωνυμία: Epsilon / BNF ΕΠΕ
Συγκομιδή: 2013
Ποικιλία: Κορωνέικη
Περιοχή προέλευσης: Μεσσηνία

Χημική Ανάλυση
Τυροσόλη: 126 mg/Kg
(H τιμή ελεύθερης τυροσόλης είναι ιδιαίτερα υψηλή σε σχέση με τις συνήθεις τιμές (<20mg/Kg)
Ελαιοκανθάλη: 60 mg/Κg
Ελαιασίνη: 26 mg/Kg
Άγλυκο ελευρωπαϊνης: 45 mg/Kg
Άγλυκο λιγκστροσίδη: 28 mg/Kg
Ολικά μετρημένα παράγωγα υδροξυτυροσόλης: 71 mg/Kg
Τυροσόλη και ολικά παράγωγά της: 214 mg/Kg


"Το ελαιόλαδο έχει ένα πολύ ισχυρό αντι-οξειδωτικό συστατικό, την τυροσόλη, μια βιοφαινόλη άγνωστη στο ευρύ κοινό, με δέκα φορές πιο ισχυρή αντι-οξειδωτική δράση απο το πράσινο τσάϊ. Επίσης, η τυροσόλη έχει την ικανότητα να σταματήσει την γήρανση των κυττάρων και ενεργοποιεί μια ομάδα γονιδίων υπεύθυνων για τη μακροζωϊα. Οι επιστήμονες γνωρίζουν πολύ καιρό τώρα πως τα κύτταρα που πολλαπλασιάζονται γρήγορα-όπως τα λευκά αιμοσφαίρια- προστατεύουν τον εαυτό τους απο τις ελεύθερες ρίζες χρησιμοποιώντας αντι-οξειδωτικά. Βέβαια, υπαρχουν και κύτταρα που δεν πολλαπλασιάζονται γρήγορα και δεν έχουν την ανάλογη προστασία. Άρα, πως αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών; Τα υπεύθυνα για τη μακροζωϊα γονίδια που ανάφερα πιο πρίν, σταματούν τη γήρανση των υπό επίθεση κυττάρων και αυξάνουν τις ποσότητες της δισμουτάσης του υπεροξειδίου, του κύριου αντι-οξειδωτικού του ανθρώπινου οργανισμού. Με αυτό τον τρόπο, τα γονίδια επεκτείνουν τη ζωή αυτών των κυττάρων...και η τυροσόλη ενεργοποιεί αυτά τα γονίδια. Έχει επίσης βρεθεί πως η τυροσόλη προστατεύει τα κύτταρα του κεντρικού νευρικού συστήματος από  θάνατο μετά από την εκθεσή τους σε τοξίνες. Και ακριβώς λόγω  αυτής της ιδιότητας, η τυροσόλη αποτελεί αντικείμενο μελέτης όσον αφορά στη θεραπευτική της αξία  στη νόσο του Alzheimer, του Parkinson και αλλού. Νομίζω πως έγινε κατανοητή η αξία της τυροσόλης και ήρθε η ώρα να δούμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε να απολαμβάνουμε  τα αντι-οξειδωτικά και αντι-γηραντικά της οφέλη."

Πηγή: http://goo.gl/sAq0L4



Αντιοξειδωτικές ουσίες στο ελαιόλαδο
Η ελαιοευρωπεΐνη
η τυροσόλη
η υδροξυτυροσόλη 
και το σκουαλένιο αποτελούν τις αντιοξειδωτικές ουσίες του ελαιολάδου.
Οι ενώσεις αυτές, με τη συνεισφορά της α-τοκοφερόλης (βιταμίνη Ε) και του φυτικού λιπαρού οξέος, του ελαϊκού οξές, εκκαθαρίζουν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τις οξειδωτικές βλάβες και το οξειδωτικό stress των αερόβιων οργανισμών. Αυτή η αντιοξειδωτική και βακτηριοκτόνος δράση, όπως και άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (κυρίως σελήνιο) είναι εξαιρετικά ευεργετικές για την υγεία του ανθρώπου.